Stagiaires mogen écht iets doen

Wie bij Gijsbers Installatietechniek solliciteert als stagiaire weet op voorhand zeker dat er echt iets geleerd wordt. Mee aanpakken want alleen in de praktijk leer je het vak, is het uitgangspunt. Veel van de stagiaires die hun praktijkervaring opdeden bij Gijsbers, werken er nog steeds. Zo ook Tim van Leeuwen, die inmiddels alweer een jaartje of acht als monteur op pad is.

“Het is fijn dat je fouten mag maken”, vertelt Tim. “Daar leer je namelijk het meest van. Ik heb de opleiding Installatietechniek gedaan en die kennis later aangevuld met cursussen electra en andere specialisaties. Het is fijn als je van meerder vakgebieden iets weet want in dit wereldje hangt veel aan elkaar vast. Als je niets weet van elektra is het lastig om een airco of cv-ketel te installeren.”

Gijsbers Installatietechniek werkt voornamelijk in de particuliere sector. “Voor ons als monteurs fijn want we staan bijna altijd droog. Een ander voordeel is dat we ons kunnen richten op dat ene project en dat we niet afhankelijk zijn van andere uitvoerders of planningen zoals je dat in de nieuwbouw wel hebt. We doen veel renovaties en het is een uitdaging om elke keer op bestaande situaties moet voortborduren. Er was een installatie, kun je die kabels en leidingen opnieuw gebruiken, past de nieuwe ketel op de bestaande plek en hoe maken we het allemaal zo mooi mogelijk?”

De monteurs van Gijsbers denken altijd aan hun collega’s als ze iets maken. “Als er een storing is of er moet onderhoud gepleegd worden, dan is het voor onze collega’s fijn als ze ergens goed bij kunnen. Daar houden we rekening mee. Sowieso denken we altijd graag mee, ook met onze klanten. Tegenwoordig worden veel warmtepompen geplaatst, die buitenkasten zijn niet per se heel mooi. Het is mogelijk die te wrappen of een mooie ombouw te maken. Ziet er toch net even iets mooier uit in de tuin.”

Tim is heel blij met het vakwerk dat hij elke dag mag leveren. Vooral het feit dat klanten heel persoonlijk benaderd worden, vind hij prettig. “Bij ons is niemand een nummer, zowel medewerkers als klanten worden echt gezien en dat maakt van Gijsbers een mooi bedrijf.”