Warmtepomp

Ben je op zoek naar duurzame verwarmingssystemen voor uw woning of bedrijfspand? Gijsbers Installatietechniek is uw expert op dit gebied. Wij bieden hoogwaardige Full Electric warmtepompen, de perfecte "van het gas af oplossing", waarmee u kunt besparen op uw energierekening en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzame toekomst. De warmtepompen halen warmte uit de omgeving en zetten deze om in energie om uw huis of bedrijfspand te verwarmen. Dit maakt ze een duurzame en energiezuinige optie ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen die op gas werken. Daarnaast verminderen warmtepompen uw CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een beter milieu. Onze deskundige monteurs bieden een persoonlijke aanpak en zorgen voor een professionele installatie en onderhoud van uw warmtepomp.

Mitsubishi Electric

Het aanbod van Gijsbers

  • Eco Inverter (verkrijgbaar in 4kW, 6kW en 8kW)
  • Power Inverter (verkrijgbaar in 7,5kW t/m 25,0kW)
  • Zubadan Inverter (verkrijgbaar in 8,0kW t/m 25,0kW)

De warmtepompen zijn verkrijgbaar als cilinderunit (koelkastmodel met ingebouwde tapwaterboiler) of als Hydrobox met een aparte tapwaterboiler. Zo kunt u de warmtepomp kiezen die het beste past bij uw specifieke behoeften en situatie.

De Eco Inverter is een energiezuinige optie die zorgt voor een constante temperatuur in uw woning en de mogelijkheid biedt om uw energierekening te verlagen. De Power Inverter is een krachtigere optie die geschikt is voor grotere woningen of commerciële panden. De Zubadan Inverter is speciaal ontworpen voor koudere klimaten en biedt uitstekende prestaties bij temperaturen onder het vriespunt.

 

Wist je dat?

Bij de overgang van een cv-ketel naar een Full Electric warmtepomp, wordt het warme tapwater verwarmd door de warmtepomp en opgeslagen in een tapwaterboiler. Deze boiler heeft een bepaalde maximale inhoud, wat resulteert in een maximum aan warm water dat verbruikt kan worden. Het opwarmen van de tapwaterboiler duurt ongeveer 1 1/2 tot 2 uur met de warmtepomp. Om een indicatie te geven van de hoeveelheid warm water die beschikbaar is, hebben we hieronder een tabel opgesteld die laat zien hoelang het duurt voordat de tapwaterboiler leeg is. Het is belangrijk om op te merken dat de tijden in de tabel gebaseerd zijn op het gebruik van een energiezuinige douchekop en dat de werkelijke tijden kunnen variëren, afhankelijk van het verbruik en de tapwaterbehoefte van het huishouden.

Bij de overstap naar een Full Electric warmtepomp wordt het warme tapwater verwarmd door de warmtepomp en opgeslagen in een tapwaterboiler met een maximumcapaciteit. De warmtepomp heeft 1 1/2 tot 2 uur nodig om de boiler naar 55ºC te verwarmen. Hieronder vind je een tabel die aangeeft hoelang het duurt voordat de tapwaterboiler leeg is.

Viessmann

Het aanbod van Gijsbers

  • Vitocal 200-S (verkrijgbaar in 2,4kW tot 14,7kW)
  • Vitocal 222-S (verkrijgbaar in 2,6kW tot 11,2kW)
  • Vitocal 250-A (verkrijgbaar in 2,6kW tot 13,4kW)

Viessmann is een toonaangevend merk op het gebied van warmtepompen. Hun productlijn omvat zowel split- als monoblock-warmtepompen, waardoor er voor bijna elke situatie een geschikt model beschikbaar is. De Vitocal 250-A is een voorbeeld van zo’n monoblock-warmtepomp die bijzonder geschikt is voor verwarmingstoepassingen met hogere temperaturen.

Een van de belangrijkste voordelen van de Vitocal 250-A is dat hij in staat is om bij extreem lage buitentemperaturen (tot -10 graden Celsius) nog steeds een aanvoertemperatuur van wel 70 graden Celsius te genereren.

Weetje!

Wist je dat hoe groter de boiler is, hoe langer je kunt douchen? Om je een idee te geven van de douche tijden, hebben we hieronder een tabel met geschatte waardes

Cilinder-unit Effectieve liters aan tappunt met een mengtemperatuur van 38ºC Geschatte douchetijd (minuten) bij gebruik van energiezuinige douchekop
170 liter 273 liter Ongeveer 39 minuten
200 liter 321 liter Ongeveer 45 minuten
300 liter 482 liter Ongeveer 68 minuten

De geschatte effectieve liters aan het tappunt en de geschatte douchetijden zijn gebaseerd op het gebruik van een energiezuinige douchekop met een volumestroom van 7 liter per minuut.