Biomassa Installaties

Biomassa is dé alternatieve brandstof voor olie en gas

Biomassa installaties zijn ontwikkeld met het oog op een hoge efficiëntie met het maximaal haalbare gebruiksgemak. Pelletketels behoren tot de zuinigste en meest betrouwbare biomassa ketels ter wereld. Wilt u als bedrijf of particulier besparen op de energiekosten en bijdragen aan een beter milieu? Neem dan contact met ons op!

Biomassa is het totaal van door planten of dieren geproduceerde organische stof. Het is een vorm van een hernieuwbare, duurzame energie, die milieu- en klimaatvriendelijk brandt. De brandstoffen voor biomassaketels zijn pellets, houtsnippers, energiekorrels en miscanthus (olifantengras). 

Voordelen verwarmen met biomassa

  • Biomassa stookt CO2 neutraal en milieuvriendelijk
  • Biomassa stookt tot wel 60% voordeliger dan fossiele brandstoffen zoals gas of olie
  • De voorraad aan biomassa brandstof is oneindig en hernieuwbaar
  • Biomassa brandstof kan zelf verbouwd worden

Overschakeling van olie en gas

Sinds de grenzen zijn overschreden, en het gebruik van fossiele brandstoffen door derde wereld landen voortdurend stijgt, verwachten we voor de toekomst een grote krimp van de brandstofvoorraden. Op het gebied van verwarmen is een omschakeling onvermijdelijk. Tijdig omschakelen naar hernieuwbare energiebronnen heeft een aantal voordelen, waaronder herstel van de voorraden voor fossiele brandstoffen, lagere CO2 uitstoot en de mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidies.

Hoogste winstgevendheid

Het aanbod van fossiele brandstoffen voor een land is voortdurend onzeker, daar we afhankelijk blijven van olie exporterende landen. Aan deze olie is ook de prijs van het aardgas gekoppeld. Biomassa kan in eigen land geproduceerd worden en is daarbij niet gekoppeld aan de olieprijs.

Milieuvriendelijk voor de toekomst

Biomassa is dé alternatieve brandstof voor olie en gas. Hout en plantaardige brandstoffen zijn CO2 neutraal en beschermen het milieu. Dit betekent dat de plant of het hout evenveel CO2 uitstoot bij de verbranding als wat het tijdens de groei aan CO2 heeft opgenomen. Het gebruik van biomassa staat zo dus gelijk aan het gebruik van zonne energie.

Neem voor meer informatie of een passende offerte geheel vrijblijvend contact met ons op.